Werkwijze coaching & counseling

Afhankelijk van jouw hulpvraag zal ik je afwisselend als coach én als counselor benaderen. Het verschil zit vooral in de wijze waarop we aan je doelen zullen werken. Bij coaching ligt de nadruk meer op actieJe deelt je verhaal en we gaan vooral praktisch aan de slag door je kwaliteiten en talenten te ontdekken, je gedachten te onderzoeken, het opdoen van succeservaringen, en gedragsveranderingen in werking te zetten. Bij counseling gaan we dieper in op wat je belemmert en wat je precies voelt in een bepaalde situatie. Op deze manier kan je (nare) ervaringen emotioneel verwerken en komt er ruimte voor inzichten. Je kan vanuit een ander perspectief naar jezelf en je situatie gaan kijken, waardoor er begrip en mildheid ontstaat en je zelf tot oplossingen kunt komen. Belangrijk is dat je bij beide vormen altijd zelf de regie hebt en je proces zelf stuurt. In de praktijk zullen coaching en counseling vaak beiden toegepast worden. 

Werkwijze traject

Nadat je per email of telefoon (evt. voicemail) contact hebt opgenomen, bel ik je terug voor een kennismakingsgesprekWe plannen een gesprek van 1,5 uur, waarvan het eerste half uur gratis isTijdens het eerste half uur onderzoeken we je hulpvraag, leer je mij en mijn manier van werken beter kennen en kan ik aangeven wat ik voor je kan betekenen. Als we samen het idee hebben dat er een ‘klik’ is, kunnen we gelijk starten met de intake. Je betaalt dan het tarief voor een sessie van 1 uur. Mocht je op dat moment beslissen om niet verder te willen, dan nemen we na een half uur afscheid en zijn er geen kosten verbonden aan het gesprek. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op je hulpvraag en formuleren we de doelen waaraan je wilt werken. Ook maken we afspraken voor het vervolgtraject. Deze afspraken zetten we in jouw begeleidingsplan. Na het ondertekenen van je begeleidingsplan en de coachovereenkomst starten we met het traject. Tijdens het traject stemmen we regelmatig af of we nog op de goede weg zitten richting jouw doelen. 

De duur van een traject hangt af van jouw hulpvraag, maar meestal duurt een traject zo’n 6 – 1gesprekken. Je kunt kiezen voor een sessie van 1 uur of van 1,5 uur. Een sessie wandelcoaching duurt 1,5 uurEen wandelcoachingstraject bestaat uit 5 sessies à 1,5 uur en een terugkomsessie na 2 of 3 maanden van 1,5 uur

Tarieven

Alle tarieven zijn vrijgesteld van BTW. Mocht je via de werkgever een workshop willen volgen (met je collega’s) dan worden andere tarieven gehanteerd. Daarvoor is maatwerk nodig en wordt een offerte op aanvraag gemaakt.

Individuele sessie van 1 uur: € 65,00  

Individuele sessie van 1,5 uur: € 97,50  

Voor HBO en WO studenten geldt een lager tarief dat we in overleg bepalen.

Wandelcoaching individuele sessie van 1,5 uur: € 97,50 

Wandelcoachingstraject (6 individuele sessies à 1,5 uur) € 550,00  

Voor HBO en WO studenten geldt een lager tarief dat we in overleg bepalen.

Ontdek wie je bent met Playmobil (2 uur met max. 2 deelnemers):  € 130,00  
Voor grotere groepen (max. 10 deelnemers) wordt een offerte op aanvraag gemaakt. 

Mindful wandelcoaching (2 uur met max. 10 deelnemers): € 150,00 (particulieren)

Een afspraak kosteloos afzeggen kan tot 24 uur van te voren. Daarna wordt het volle tarief van de sessie of workshop in rekening gebracht. 

Privacy

Jouw persoonsgegevens en de gesprekken zijn vertrouwelijk. Dat begint bij het eerste contactmoment. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om en verstrek geen gegevens aan derden, tenzij jij hier schriftelijk toestemming voor hebt gegeven. In de coachovereenkomst wordt dit verder gespecificeerd en deze zullen wij beiden ondertekenen op het moment dat jij besluit een traject bij mij te starten.

Als Integratief Coach ben ik aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en werk volgens de Internationale Ethische Code

Hoe zit het met de verzekering?

Dsessies worden niet vergoed door de verzekering. Vaak hebben werkgevers budgetten gereserveerd die je kunt inzetten voor persoonlijke coaching. Je kunt ook bij je kerkelijke gemeente vragen wat de mogelijkheden zijn. Ga hierover zeker in gesprek.