Werkwijze coaching & counseling

Afhankelijk van jouw hulpvraag zal ik je afwisselend als coach én als counselor benaderen. Het verschil zit vooral in de wijze waarop we aan je doelen zullen werken. Bij coaching ligt de nadruk meer op actie. Je deelt je verhaal en we gaan vooral praktisch aan de slag door je kwaliteiten en talenten te ontdekken, je gedachten te onderzoeken, het opdoen van succeservaringen, en gedragsveranderingen in werking te zetten. Bij counseling gaan we dieper in op wat je belemmert en wat je precies voelt in een bepaalde situatie. Op deze manier kan je (nare) ervaringen emotioneel verwerken en komt er ruimte voor inzichten. Je kan vanuit een ander perspectief naar jezelf en je situatie gaan kijken, waardoor er begrip en mildheid ontstaat en je zelf tot oplossingen kunt komen. Belangrijk is dat je bij beide vormen altijd zelf de regie hebt en je proces zelf stuurt. In de praktijk zullen coaching en counseling vaak beiden toegepast worden.

Zowel bij coaching als bij counseling maak ik gebruik van ervarings– en lichaamsgerichte oefeningen en activeren we jouw beeldend vermogen. Jouw context en je gezin van herkomst spelen een belangrijke rol in hoe je vandaag in het leven staat. We kunnen, als jij dat wilt, met Playmobil jouw innerlijke dynamiek en jouw (familie)systeem in kaart brengen om te zien welke factoren er vanuit jouw context spelen die je in het heden belemmeren om vrij te leven.

Werkwijze traject

Nadat je per email of telefoon (evt. voicemail) contact hebt opgenomen, bel ik je terug voor een kennismakingsgesprek. We plannen een gesprek van 1,5 uur, waarvan het eerste half uur gratis is. Tijdens het eerste half uur onderzoeken we je hulpvraag, leer je mij en mijn manier van werken beter kennen en kan ik aangeven wat ik voor je kan betekenen. Als we samen het idee hebben dat er een ‘klik’ is, kunnen we gelijk starten met de intake. Je betaalt dan het tarief voor een sessie van 1 uur. Mocht je op dat moment beslissen om niet verder te willen, dan nemen we na een half uur afscheid en zijn er geen kosten verbonden aan het gesprek. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op je hulpvraag en formuleren we de doelen waaraan je wilt werken. Ook maken we afspraken voor het vervolgtraject. Deze afspraken zetten we in jouw begeleidingsplan. Na het ondertekenen van je begeleidingsplan en de coachovereenkomst starten we met het traject. Tijdens het traject stemmen we regelmatig af of we nog op de goede weg zitten richting jouw doelen.

De duur van een traject hangt af van jouw hulpvraag, maar meestal duurt een traject zo’n 10 – 12 gesprekken. Je kunt kiezen voor een sessie van 1 uur of van 1,5 uur. Een sessie wandelcoaching duurt in principe 1,5 uur maar tijdens de opbouwfase na een burnout kan het verstandig zijn om 1 uur in te plannen.

Naast de gesprekken krijg je toegang tot een beveiligde onlineomgeving waarin je informatie en opdrachten vindt die aansluiten bij jouw traject. Zo kan je ook thuis op elk gewenst moment via deze digitale omgeving zelfstandig aan de slag met je coachvraag.

Tarieven

Alle tarieven voor particulieren zijn inclusief 21% BTW. Mocht je via de werkgever een traject volgen dan wordt het zakelijk tarief gehanteerd en 21% BTW berekend. Het kan zijn dat je vanuit je persoonlijke budget de coaching vergoed kunt krijgen. Vraag dit na bij je werkgever. Er wordt op aanvraag een offerte gemaakt.

Integratieve (wandel) coaching: € 88,00 per 60 minuten (inclusief 21% BTW)

Voor HBO en WO studenten geldt een lager tarief dat we in overleg bepalen.

Integratieve (wandel)coaching: € 135,00 per 60 minuten (exclusief 21% BTW)

Privacy

Jouw persoonsgegevens en de gesprekken zijn vertrouwelijk. Dat begint bij het eerste contactmoment. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om en verstrek geen gegevens aan derden, tenzij jij hier schriftelijk toestemming voor hebt gegeven. In de coachovereenkomst wordt dit verder gespecificeerd en deze zullen wij beiden ondertekenen op het moment dat jij besluit een traject bij mij te starten.

Als Integratief Coach ben ik aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en werk volgens de Internationale Ethische Code.

Hoe zit het met de vergoeding?

De sessies worden niet vergoed door de verzekering. Vaak hebben werkgevers personeelsbudgetten gereserveerd die je kunt inzetten voor persoonlijke coaching. Medewerkers van de Christelijke Hogeschool Ede kunnen hiervoor vanuit Present een vergoeding krijgen. Je kunt ook bij je kerkelijke gemeente vragen wat de mogelijkheden zijn. Ga hierover zeker in gesprek.