Wie ben ik?

ENTHOUSIAST I HARTELIJK I TROUW I BETROKKEN I RUIMTE GEVEND I ANALYTISCH

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Dorothée Twigt, moeder van twee volwassen kinderen die al een tijdje zijn uitgevlogen en hun eigen levens hebben opgebouwd. Ik woon met Rob in het centrum van de prachtige historische stad Amersfoort. Naast mijn praktijk voor integratieve coaching & counseling ben ik als externe coach verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede met als specialisatie het voorkomen van uitval door stress- en burn-outklachten en re-integratie trajecten. Verder ben ik werkbegeleider, docent en coach bij Groundwork. Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en werk volgens de Internationale Ethische Code.

Het begeleiden van mensen heeft echt mijn hart. Ik vind het telkens weer een wonder om te zien hoe mensen tijdens een traject in verbinding komen met zichzelf, God en hun omgeving, waardoor ze rust en balans ervaren en zij vanuit kracht kunnen leven!

Zelf ben ik een lange weg gegaan om tot die rust en balans te komen. En nog is dit voor mij een aandachtspunt, waarin ik telkens bewust moet kiezen voor die rust. Door mijn hooggevoeligheid ben ik snel overprikkeld en duurt het bij mij langer om alle indrukken emotioneel te verwerken. Ik ben een diepdenker en in mijn gedachten kan ik kathedralen bouwen waarin alles zich met elkaar verbindt en groot wordt. Daarbij ben ik behoorlijk perfectionistisch en leg de lat snel hoog. Na mijn burn-out realiseerde ik me dat ik anders wilde leven. Ik verlangde naar innerlijke rust en balans, maar ervoer alleen maar onrust en stress. Met behulp van therapie en door mijn coachopleiding bij Groundwork leerde ik met liefde en compassie naar mijzelf te kijken en mezelf niet meer te veroordelen. Daarom wil ik jou graag ondersteunen en aanmoedigen in jouw proces en je nieuwe hoop geven, zodat ook jij kunt leven vanuit je hart en zoals je bedoeld bent.

Een grote inspiratiebron voor mij is Gods Woord, de Bijbel. God houdt van ons mensen en het is Zijn verlangen dat wij in vrijheid leven; vrij van oordeel en angst. Deze liefde van God voor mij en elk mens helpt mij om met mildheid mijn eigen zwakheden onder ogen te zien, maar ook mijn kwaliteiten en kracht te durven uitleven.
Deze mildheid heb ik ook voor jou! Het maakt dat ik oordeelvrij kan luisteren, je écht wil kennen en je nieuwe hoop wil geven.

Ook als je zelf niet gelooft in de Bijbel of in God, ben je van harte welkom! Ik nodig je uit voor een kennismakingsgesprek.